Tijd voor Verandering

met dank aan Manon Grond voor deze mooie tekeningen šŸ™‚

Vanaf september ga ik bij samenwerkingsverband DOVA aan de slag als Hoofd OV-data. Daar ga ik Gertjan Kamerik opvolgen die veel bereikt heeft op het gebied van data, innovatie in de OV wereld. Het NDOV loket met open data is daar een goed voorbeeld van waarbij alle vervoerders in Nederland data aanleveren over de geplande routes en tijdstippen van de verschillende lijnen die ze in de concessie uitvoeren. Naast geplande data wordt er bij het loket ook real-time data verwerkt voor de DRIS panelen bij de haltes en via de APIā€™s in diverse reisapps. Daarnaast publiceert DOVA dashboards om inzicht te geven en overheden/organisaties informatie en data te leveren om data-gedreven te werken. Ook wordt er gekeken naar voor- en natransport van het Openbaar Vervoer samen met CROW/KpVV.

Ik heb ontzettend veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en samen met Jan van Selm, Ineke van de Werf, Ariƫns Kruijt en natuurlijk alle andere DOVA medewerkers binnen het samenwerkingsverband om de ambities waar te maken op het gebied van innovatie, nieuwe technologieƫn en ontwikkelingen in de mobiliteitswereld.

In deze tijd is het helemaal bijzonder om van baan te wisselen, dinsdag 11 maart 2020 was mijn laatst echte werkdag op kantoor in Heerlen bij het CBS. Sinds die tijd werk ik vanuit huis. Van mijn collegaā€™s, waarmee ik de afgelopen jaren samen met veel plezier aan allerlei innovatie- en mobiliteitsprojecten heb gewerkt, zal ik digitaal afscheid nemen. Zodra het weer kan en mag komt dat afscheid nog wel en met velen zal ik nog contact onderhouden of mee samenwerken vanuit mijn nieuwe rol. CBS collegaā€™s; ben je in Utrecht, je bent altijd welkom op de OV campus voor een kop koffie/thee of gewoon een praatje! Datzelfde geldt uiteraard voor anderen die ik weer in de mobiliteitswereld zal tegen komen, ik kijk daar naar uit šŸ™‚

Aftellen, nog #97 nachten slapen en dan is het zover! Ik hoop dat ik tegen die tijd ook daadwerkelijk met het OV vanuit Eindhoven naar Utrecht mag reizen, fingers crossed.

LinkedIn bericht op 27 mei 2020